Dacă v-ați trezit ca hard discul computerului nu mai are nici o partiție de recuperare iar procesul de instalare a OSX e deja pornit, mai jos găsiți o soluție care a funcționat pentru mine.

Laptopul meu, un MacBook Pro, a trecut printr-o perioadă ”grea”, după ce niște ageamii au schimbat mufa de alimentare. (Vina mea, recunosc! Trebuia sa aleg mai bine pe cei care imi repară computerul, dar asta e o altă poveste).  Pentru că am tot întâmpinat probleme m-am decis ca weekendul trecut să îl dedic instalării și configurării laptopului (NOTE TO MYSELF: data viitoare când am chef de configurări speciale, trebuie să-mi iau concediu…).

Prin urmare am pregătit un stick bootabil cu El Capitan, mac-ul și o cană mare de cafea.  Primul pas, am urmarit instrucțiunile de la supportul Apple. Pas cu pas, deși instalasem și în trecut sistemul, m/am ținut de instrucțiuni. Chestia e că, după ce am șters partiția pentru un Clean Install au apărut problemele. Practic nu funcționa nimic, iar stickul bootabil incepuse să dea erori. Ceva de genul :

”This copy of the Install OS X El Capitan application can’t be verified. It may have been corrupted or tampered with during downloading”

Practic, dacă ai ajuns în punctul ăsta, treba e nasoală rău. Norocul meu a fost că, având atat de multe prolbleme cu MacBook-ul,  mi-am adus aminte de câteva soluții găsite pe net dar netestate. Soluția a venit de aici wowfunhappy

Pașii sunt simpli și trebuie să va asigurați ca stick-ul bootabil a fost executat impecabil.

  1. Restart laptop cu stick-ul într-un port USB
  2. Cănd ajungeți în ecranul de instalare, deschideți o fereastră de Terminal (colțul din stânga, veți găsi mai multe opțiuni în secțiunea ”Utilities”
  3. Se va deschide o fereastră nouă în care tastați:

installer -pkg  /volumes/Mac\ OS\ X\ Install\ DVD/Packages/OSInstall.mpkg -target /Volumes/“NumeleHDD unde vreți să instalați” (înlocuiți cu denumirea adecvată)

  1. Trebuie să așteptați destul de mult până la următoarea afișare. Nu va speriați și nu vă impacientați dacă durează prea mult – nu se va afișa nimic pe ecran și nici nu veți ști dacă se petrece ceva. Eu am așteptat cam 30-40 de minute iar la final mi-a afișat că instalarea este completă.
  2. Reboot (restart).

Însă problemele nu s-au oprit aici. Laptopul a pornit bine după instalare și a început să afișeze ecranele de configurare. Recomandarea mea este să nu configurați de prima dată nici rețeaua wireless și nici contul apple (am primit erori iar procesul a fost greoi cu multe opriri pentru reboot). Oricum toate acestea se pot configura după ce contul de utilizator este funcțional.  Succes!