In 2006 vizitam primul DataCenter modern. Mai văzusem și altele dar la Munchen am avut una dintre cele mai uluitoare experiențe. 

Angajarea la Microsoft în 2006 a fost un eveniment major în cariera mea. Am făcut parte din ”prima echipă angajată de Bill Gates în România” după cum ne promovau mass media din acea perioadă, iar beneficiile au fost, cel puțin pentru mine, senzaționale pentru acele vremuri.

Microsoft Munchen

Chiar înainte de ”Go live”, colegii de la Microsoft Munchen n-au oferit atunci un prim contact cu tehnologia de ultimă oră în cadrul unui schimb de experiență foarte valoros pentru mine.

Am văzut atunci ce înseamnă condițiile de muncă decente și profesionalismul, lucruri pe care doar parțial le-am regăsit în alte părți.

Mi-am adus aminte despre recent, când în cadrul cursului de Manager Securitatea Informației am vorbit despre protecția datelor și Data Centers.  De ce sunt cei de la Microsoft foarte buni pe ceea ce fac? Pentru că trebuie. De la modul în care au fost gândite până la implementare, totul este tratat cu maxima seriozitate.

Poate că de asta o companie de asigurări s-a gândit să acorde o maximă importanță maximă celor de la Microsoft. Astfel, in funcție de o evaluare Microsoft pentru asiguratori, aceștia vor putea beneficia de anumite facilități. Sub lupă sunt configurările de securitate pentru Office 365 implementate de către clienții Microsoft.